Medische gegevens delen?

Medische gegevens delen?

Alleen met jouw toestemming!

Onze praktijk maakt gebruik van de zorginfrastructuur om een samenvatting van je dossier bij de huisarts uit te wisselen met de huisartsenpost. Hierin staan je belangrijkste medische gegevens. Dat kan alleen als je daar vooraf toestemming voor hebt gegeven én als het nodig is voor je behandeling.

 

Wil je dat je belangrijkste medische gegevens beschikbaar zijn als je onverwacht terecht komt op de huisartsenpost? Dan is het belangrijk dat je vooraf toestemming geeft voor deze uitwisseling.

 

Je kunt dit online regelen via www.ikgeeftoestemming.nl. Op deze website kun je inloggen in je 'Persoonlijke omgeving'. Ga dan naar 'Toestemmingen', klik op ‘Zorgaanbieder +’ en zoek Quin Dokters Enschede. 

 

Op deze website kun je op twee manieren toestemming regelen:

 

1. Vul je gegevens in en verstuur ze met DigiD met sms. Wij ontvangen je bericht in een speciaal beveiligd portaal en verwerken in je dossier dat je toestemming hebt gegeven.
2. Vul online een formulier in, print het en geef het aan een van onze medewerkers. Wij verwerken vervolgens in je dossier dat u toestemming hebt gegeven.

 

Het is tevens mogelijk om bij de assistente een informatiefolder en aanmeldformulier op te halen. Nadat je het ingevulde en getekende formulier weer bij de assistente hebt ingeleverd, kunnen wij dit in je dossier vastleggen.

 

Je kunt de toestemming altijd weer intrekken. Dat kan ook bij ons of via www.ikgeeftoestemming.nl.

Ook voor de apotheek

Haal je regelmatig medicijnen bij een of meerdere apotheken en wil je dat zij je medicatiegegevens beschikbaar stellen via de zorginfrastructuur? Geef dan elke apotheek apart toestemming. De huisartsenpost of een andere apotheek kan dan je medicatiegegevens opvragen als het nodig is voor je behandeling. Je regelt je toestemming snel en gemakkelijk op www.ikgeeftoestemming.nl.

Meer informatie

Wil je meer weten over het elektronisch uitwisselen van medische gegevens via de zorginfrastructuur? Bijvoorbeeld wie je gegevens kunnen inzien of over de veiligheid? Vraag dan bij een bezoek aan onze praktijk naar de brochure ‘Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!’ of kijk op de website van de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie: www.vzvz.nl.